Z histórie Chovateľskej stanice MIR FIŠ

História chovu boxera začala u mladého Miroslava v roku 1974, kedy do rodiny Fišmanovcov pribudol nový člen rodiny Ares Modrý Dunaj. Zo začiatku to bol viac - menej výcvik a z času na čas aj absolvovanie nejakých výstav. Chovateľstvo bolo zo začiatku v úplnom pozadí, avšak vývin, nadšenie a záujem venovať sa tomuto nádhernému plemenu, prerástli do takých rozmerov, že v roku 1983 sa začala písať história chovateľskej stanice.

V minulom roku šteniatka narodené u nás otočili abecedu, my sme oslávili 20 rokov od registrácie a mne nedá, aby som si nespomenul aspoň na Hetty, Hajdy, Gildu, Kamila, Oskara, Ritu a ďalších, ktorí nás veľmi pekne reprezentovali doma aj v zahraničí a cez korých sme spoznali celý rad veľmi dobrých a milých ľudí, ktorí žijú pre toto plemeno a  ktorých prácu v chovateľstve, ako aj výcviku si veľmi vážim. Aj touto  cestou ďakujem predovšetkým Ursule a Joachimovi Eschnerovi,
Claudii a Guidovi Pipper, Hedvige Schädel, rodine Reinboth z Nemecka, ako aj ostatným priateľom, u ktorých sme sa cítili veľmi dobre a všetkým ostatným, ktorí majú boxera od nás, alebo z iných chovateľských staníc, želám pevné zdravie a veľa krásnych chvíľ prežitých s našimi štvornohými priateľmi.